Koninklijk Theater Carré gastvrijheid bezoekers gasten restaurant Mind YourGuest Robert Bosma

Een restaurant is als een theater

Als u mijn verhalen leest weet u dat ik onder andere bij Koninklijk Theater Carré heb gewerkt. Daar streefde wij ernaar om iedere avond tot een bijzondere belevenis te maken voor de bezoekers.

Op een afstand bekeken is de ‘dynamiek’ van een theater bijna gelijk aan die van een restaurant.

‘Een avondje Carré’, begint al met de aankondigingen van de voorstellingen op de website. In tekst, foto’s, video’s en met enthousiaste reacties van bezoekers.

Welke unieke beleving geeft u uw gasten op uw website?

Ook de reservering van de toegangskaarten moest van ons gastvrij verlopen. Of dat nu online of via de telefoon verloopt. Wij streefde ernaar om iedere stap in het proces een bijzondere belevenis te laten zijn.

Hoe gaat dat bij u aan de telefoon of een online reservering? Wordt de telefoon altijd opgenomen? En hoe neemt u de telefoon op?

Dan de avond zelf: het ontvangst door de gastvrije en zeer attente theatermedewerkers. Het controleren van de kaarten. Het verwijzen naar de garderobe en de foyers voor een kopje koffie met, hoe kan het ook anders, een appel-carré.

Houdt u zich ook heel bewust bezig met het ontvangst van uw gasten en met name hoe u dat doet?

Vervolgens de theaterbezoekers begeleiden naar hun zitplaatsen. Geloof mij, dat ging soms niet helemaal vlekkeloos. Geweldig hoe charmant het door de theatermedewerkers altijd weer naar tevredenheid werd opgelost.

Ik neem aan dat u uw gasten altijd op een gastvrije manier begeleid naar hun tafels?

Tijdens de voorstelling zelf wordt ook alertheid gevraagd van de Carré-medewerkers. Want iedere avond waren er ook bezoekers die te laat waren om wat voor reden dan ook. Zij kwamen vaak gestressd binnen. Ook deze bezoekers horen met alle egards opgevangen te worden.

Hoe doet ú dat met gasten die in uw restaurant te laat komen, dan op de aangegeven reserveringstijd?

Of bezoekers die de voorstelling uitlopen: telefoontje van de oppas, bezoek aan het toilet, zich niet lekker voelen, of een klacht hebben. Deze bezoekers willen en verdienen aandacht. Sterker nog, in dat soort situaties blonken wij uit in gastvrij zijn.

Hoe werkt dat in uw restaurant? Een gast is ook maar een mens. Tijdens het verblijf in uw restaurant kan een avond anders verlopen dan verwacht. Voor u en voor de gast. Hoe gastvrij en flexibel stelt u zich op?

Dan de finale: einde voorstelling. Drukte voor de garderobes die gastvrij en soepel wordt opgelost en weer die attente en vriendelijke theatermedewerkers bij de uitgang om de bezoekers uitgeleide te doen.

Ik ga ervan uit dat het bij u niet veel anders gaat? Of u nu een eetcafé heeft of een restaurant. Een gast wil ook alle aandacht bij zijn of haar vertrek.

Soms stond ik buiten bij de ingang van Carré, verdekt opgesteld, om de stemming te peilen van de vertrekkende bezoekers. Heerlijk om dat geroezemoes en vrolijke gelach te horen van een geslaagde avond.

Kunt u zich voorstellen dat gasten uw restaurant uitstappen met datzelfde positieve gevoel met het verlangen om snel weer terug te komen?

Een restaurant is net theater… of andersom.

Met gastvrije groet,
Robert Bosma

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *