Tafeletiquette en omgangsvormen
Doel van de workshop
Het doel van een workshop tafeletiquette en omgangsvormen is, de deelnemers praktische vaardigheden bij te brengen over hoe men zich gedraagt tijdens formele gelegenheden zoals zakendiners en (zakelijke) recepties.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere:
- voorstellen
- handen schudden
- omgangsvormen tijdens het diner
- omgaan met het couvert
- een toast uitbrengen en omgaan met de gastheer en gastvrouw
- hoe heurt het met speechen
- extra optie: het behandelen van gerechten die enige handvaardige aandacht verdienen zoals:
- oesters
- kreeft
- asperges
Robert weet de onderwerpen een op luchtige wijze te brengen, met gebruik van vele anekdotes.
Resultaat
Aan het einde van de workshop weten de deelnemers hoe een formeel diner verloopt, hoe zij het couvert, servet en glazen dienen te gebruiken en hoe zij zich op de juiste manier gedragen. Aan het einde van de avond zal de Robert de deelnemers toetsen op hun kennis door middel van een etiquette toets.
Voor wie?
» diegenen die regelmatig zakelijke diners en lunches bijwonen
» leden van serviceclubs, die met elkaar dineren en lunchen
» diegenen die zich willen voorbereiden op een gelegenheid zoals een gala
» iedereen die zijn kennis over tafeletiquette wil verbreden of opfrissen